Richiesta di prenotazione

Omgeving


Het agriturismo is bijzonder centraal gelegen, in het midden van de belangrijkste kunststeden.
Op slechts 20 km ligt bijvoorbeeld Arezzo met een mooi historisch centrum (heel makkelijk te bereiken) dat beroemd is vanwege het middeleeuwse Giostra del Saracino (het Saracenen-tournooi) en waar meerdere films zijn opgenomen, waaronder La Vita è Bella van Roberto Benigni.
Iedere eerste zondag van de maand wordt in Arezzo bovendien de antiekmarkt Mostra dell'Antiquariato gehouden, waar u van alles kunt vinden.
Op amper 45 km rijden liggen Perugia en Siena, met het wereldberoemde Piazza del Campo waar in juli en augustus de traditionele Palio di Siena wordt gehouden.
Op 12 km ligt Cortona, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de hele Valdichiana. In de oude straatjes van Cortona zijn vele winkels met antiek en typisch Toscaanse ambachtelijke producten. Eind augustus wordt hier bovendien de oudste Toscaanse antiektentoonstelling “Mostra Toscana dell'Antiquariato” gehouden.
Op ongeveer 30 km van het agriturismo vindt u Montepulciano (een prachtig middeleeuws dorp) en Pienza, en als u richting Siena rijdt, komt u langs het prachtige dorpje San Gimignano en vervolgens bij het stadje Volterra.
Op 40 km rijden ligt de belangrijkste Italiaanse wijnplaats, namelijk Montalcino. Hier kunt u in de vele winkels de beroemdste wijnen van Italië kopen.
Daarnaast zijn er allerlei zeer beroemde religieuze plaatsen, zoals de abdij van San Salvatore en de abdij van Sant’Antimo, en ten noorden van Arezzo is er het Santuario della Verna, waar Sint Franciscus van Assisi de stigmata zou hebben ontvangen, de Monte Fumaiolo en Camaldoli, waar het moederklooster van de Camaldulenzen staat.
Meer naar het zuiden, richting Perugia, ligt het Trasimeno-meer met de drie eilandjes Maggiore, Minore en Polvese, die makkelijk per boot bereikbaar zijn vanuit Tuoro sul Trasimeno. Ten zuiden van Perugia liggen Assisi, beroemd vanwege Sint Franciscus en de Basiliek, en Spoleto, beroemd vanwege het Festival dei Due Mondi (Festival van Twee Werelden). Wat verder weg liggen Florence (70 km), Pisa en het prachtige Lucca (150 km).
En tot slot de Eeuwige Stad Rome, op 160 km oftewel twee uur rijden. In één dag kunt u een groot deel van het schitterende, eeuwenoude centrum zien met zijn glorierijke historie. Laten we de vele outlet stores in de regio niet vergeten: op slechts 10 km is bijvoorbeeld het Outlet Village Valdichiana (met winkels van Levi's, Nike, Puma, Calvin Klein etc.) en op 50 km liggen ten zuiden van Florence allerlei outlet stores, zoals de “Space” en “The Mall”, waar wereldberoemde designerkleding wordt verkocht, van Gucci en Prada tot Louis Vuitton, en van Ferragamo en Todt's tot Hoogan.
De dichtstbijzijnde supermarkt vanuit het Agriturismo ligt op 5 km rijden (een Coop in Foiano della Chiana) en op 10 km is er een Conad (in Castiglion Fiorentino). In de buurt van het agriturismo zijn vele restaurants waar u de lekkerste Toscaanse gerechten kunt proeven, zoals de beroemde Bistecca Fiorentina (Florentijnse biefstuk), die hiervandaan komt. Daarnaast zijn er tussen Arezzo en Siena allerlei wijnhuizen waar u de beroemdste wijnen van de regio kunt proeven, zoals de Chianti.
Voor sportievelingen is er op 12 km een manege vanwaar u onvergetelijke tochten te paard kunt maken om van de omgeving te genieten. In de buurt van Florence ligt de beroemdste golfbaan van Italië en op 10 km rijden is er een tennisbaan. U kunt ook sportvissen in ons eigen privémeer op 800 meter lopen, en vanaf ons terrein starten er wandelingen en kunt u joggen.
In Foiano della Chiana, 6 km verderop, vindt u apotheken, kiosken, bars en tabakswinkels, en het is 8 km rijden naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis.